Италия пострада от рязко повишените цени миналата година. През изминалата година

...
Италия пострада от рязко повишените цени миналата година. През изминалата година
Коментари Харесай

Туристи показаха снимка на касова бележка от обяд за 180 евро: Храната беше изобилна, вкусна и на разумна цена

Италия пострада от внезапно нарасналите цени предходната година. През миналата година се изписаха доста истории за рискови нараствания на цените в обичаните страни за отмора на туристите.

Най-честите изявления в обществените мрежи за високи цени в Италия бяха, че еспресото коства 15 евро, а пицата 45 евро - това в действителност е действителност в някои ваканционни дестинации. Но, несъмнено, това са крайни образци.

Сметка за ресторант, която в провокира лек ужас в Италия, демонстрира, че нещата могат да са и по друг метод.

Касовата записка е от крайбрежния град Остия, който се намира на 25 км от Рим Вижда се, че туристът е платил  180 евро за обяд. Интересното в това е, че за тази цена девет души са си поръчали няколко ястия - включени питиета. Това са 20 евро на човек за храна и питиета. Разписката разкрива какво е получила групата против нея. В български лв. това значи 350 лв. или по към 40 лв. на човек. За тези пари 9 индивида могат да се нахранят в съвсем всеки приблизително добър ресторант в България. А тук няма потребност да съпоставяме какъв е стандартът на живот сред Италия и България.

Ето какво си поръчаха 9-та туристи:

" Като предястие бяха сервирани две порции римско шкембе, две плата с обичайна поркета и по едно плато брускети и едно плато великански фасул. Последваха девет ястия с паста: римската класика Cacio e Pepe беше поръчана четири пъти, Amatriciana два пъти, Pasta alla Gricia един път, Ravioli Burrata един път и Carbonara. Имаше и шест огромни бири и три бутилки вода. Общо ни желаеха упоменатите 180 евро за това меню “, добави клиентът.

Вода: 2,50 евро

Бира: 5 евро

Шкембе: 9 евро

Антипаста: 19 евро

Боб: 6 евро

Брускета: 1,50 евро

Cacio e Pepe: 10 евро

Карбонара: 9 евро

Amatriciana: 9 евро

Гриция: 8,50 евро

Равиоли Бурата: 12 евро

" Не е нужно да ви споделям, че едно ядене беше по-добро от другото “, написа посетителят, който във Фейсбук дружно със фотоси на яденето си.

" Със сигурност ще се върна “, написа гостът в обявата си във Facebook. Много консуматори са въодушевени от обслужването и цените на ресторанта: " Фантастични “, написа един консуматор.

" Потвърждавам всичко. Мястото е хубаво, храната е добра, изобилна и на доста рационална цена ", написа още един клиент на ресторант.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР